Ferietur til USA del 2

Sted: Symphony of the Seas

Deilig cruise- liv i det karibiske hav

Ferietur til USA del 2. Så var tiden kommet for å entre ett av verdens største cruiseskip- Symphony of the Seas.
Et fantastisk skip med alt du kan tenke deg av fasiliteter ombord. Rett og slett en liten flytende by.
Skipet er 361 meter langt, med 18 etasjer og ca 20 restauranter med massevis av deilig mat.
Jeg klarte å komme meg igjennom en del av disse som jeg har skrevet litt om her.
Og skulle du noen gang lure på om du vil ut på cruise… Hiv deg på. Du vil ikke angre.

Symphony of the Seas

Windjammer


Windjammer er buffet- restauranten som er inkludert for alle gjestene ombord. Vi startet turen lett lunsj her mens vi fortsatt lå til kai i Fort Lauderdale.
Her var det et fantastisk utvalg av hva man måtte ønske både av kald mat, varm mat og desserter 😃
Det finnes mat fra forskjellige deler av verden fordelt på flere stasjoner.
Fikk tatt meg ei lita runde å smakt på en liten del av utvalget.
Siden dette var første dagen ombord var det ganske folksomt, men nok av mat og vi fikk oss et lite bord like ved hovedbuffeten. Betjeningen løp rundt hele tiden og ryddet vekk tallerkner etterhvert som de ble tomme.
Det aller meste smakte kjempegodt, men noe av det var litt i kaldeste laget…
Inkludert av drikkevarer er det noen form for saft/ juice som var noget utvannet for min del. Vi hadde kjøpt oss en refreshment- pakke hvor vi hadde fri tilgang til alt som ikke inneholdt alkohol.
Når vi kom ombord fikk vi et fancy thermoglass som vi kunne fylle i noen brusmaskiner som stod litt forskjellige plasser. Her kunne du velge mellom en drøss av forskjellige Coca Cola- produkter.

Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔

Wonderland

Noen av restaurantene på Symphony of the seas er ikke inkludert i billettprisen og må bestilles ekstra. Disse må jo og testes ut. Vi bestilte ei pakke med tre av disse inkludert.
Den første på lista har jeg gledet meg masse til å prøve. Wonderland😃
Konseptet er tatt fra Alice i eventyrland og både innredning, besetning og mat får deg absolutt i riktig eventyrstemning.



Vi blir tatt imot av hovmesteren og vist til bordet før en veldig hyggelig servitør kommer og tar drikkebestilling og viser oss menyen. Menyene er et lite eventyr i seg selv. En ramme og en pensel ligger foran oss. Her må vi dyppe penselen i vann og male frem menyen på magisk vis.
Det eneste vi måtte velge var hovedretten og dessert. Forretten var en smak av de fleste på menyen.

Uvanlige retter i lange baner

Det tok ikke lang tid før første rett ankommer. Bird’s Nest, Et fuglerede med et par egg med blåmuggost og en mild chilisaus lagt under et lokk fyllt med røyk som servitøren løfter av på eventyrlig vis.
Eggene smakte nydelig med en distinkt røyksmak. Redet kunne og spises 😉 Neste rett var Mad Hatters Purple Potted Shrimp, en kongereke tullet inn i samme materiale som fugleredet, med en nydelig chilisaus å dyppe reka i. Videre ankom det et par Crispy Crab Cones fylt med en avocado mousse og en liten dæsj wasabi i bunn. Nydelig denne og.
Så kom det ei skje med ei reke i saus toppet med rogn. Yummy yum. Neste rett er Decomstructed Caprese med flytende oliven, basilikum og ricotta pulver… Fantastiske smaker. Siste forrett var Citrus Seas Shhhh. Med en tunfisksashimi i en uthult lime toppet med en form for sorbet. Veldig spesielt, men veeeeldig godt.
Til hovedrett valgte jeg Branzino in Crispy Bread. Havabbor med en tamarindemulsion… Wow, sier jeg bare.
Til dessert ble det The World. En ball av peanøttsmør-ganache med salt karamellis og sjokolademousse på innsiden. Servitøren heller varm karamellsaus over den slik at den smelter og faller sammen med innholdet. Helt amazing 😃



For en fantastisk opplevelse. Atmosfære, servitører, mat og ikke minst selveste The Mad Hatter gjorde dette til et uforglemmelig øyeblikk.
Skal du på cruise med Royal, må du få med deg dette. 👍

Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Main Dining Room

På denne her lille båden er det en hovedrestaurant som er inkludert i cruiset og tilgjengelig for alle; Main Dining Room. Her er det hvite duker og tøyserviett i fanget som gjelder og man får servert som standard en tre- retters meny.
Daglig blir det gitt en anbefaling fra kokken, men man kan og velge andre retter fra dagens meny. Og er du ekstra sulten er det fullt mulig å få en ekstra rett om ønskelig.
Denne dagen valgte jeg kokkens anbefaling som startet med en Crab Cake til forrett, en New York Striploin til hovedrett og en Key Lime Pie som avslutning.



Og har du noen gang irritert deg over lang ventetid på maten… så slipper du det her.
Etter få minutter ankommer forretten, Crab Cake. Det var første gangen jeg har smakt dette og jeg må si det var grei smak på den. Crispy på utsiden og myk inni. Synes kanskje den manglet litt på krabbesmaken etter min vurdering.
Når gaffelen var lagt ned gikk det ikke lang tid før biffen deiset i bordet. Et fint stykke kjøtt med bakt potet, rømme og litt grøntfor. Biffen var smakfull og mør…
Desserten kom like kjapt som de andre rettene, en frisk Key Lime Pie med masse smak og deilig konsistens.
Et flott måltid med klasse, men skal jeg utsette noe så var det som nevnt litt lite smak av krabbe i forretten. Og rettene kom litt for fort på hverandre slik at man ikke fikk helt den roen man skal ha på en litt finere restaurant.
Ellers var servitørene veldig hyggelige og serviceinnstilt. Fulgte opp hele tiden at man hadde nok drikke i glassene og passet på at vi hadde det bra.

Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔

Chops Grill

Neste spesialrestaurant på ferden var skipet steakhouse, Chops Grill.
En koselig plass som ligger i parkanlegget Central Park.
Lokalet er ganske lite og intimt med en var atmosfære. Vi fikk et bord ved vinduet ut mot parken, og det var akkurat som å sitte en plass på land.


Igjen kom det en hyggelig servitør som viste oss menyen med diverse kjøttretter. Jeg hadde fått anbefalt Prime Bone-in Ribeye dagen før av en servitør, så da ble det en slik en til hovedrett med grillet asparges og sautert sopp, en Grilled Black Pepper Bacon til forrett og ei New York Cheesecake til dessert.
I glasset en Blue Moon Belgian White.


På bordet ble det satt en kurv med brød. Et løk rød og et pretzelbrød. Knallgodt 😃
Forretten var et stort stykke saftig bacon med en deilig saus over. Artig variant av bacon.
Så kom biffen, et godt stykke på 16 oz/ca 450 g. 🤪 Her fikk vi faktisk servert saus til. En servitør kom med tre sausenebb med bearnaise, rødvinsaus og peppersaus. Jeg tok peppersausen.
Biffen var perfekt stekt og smakte nydelig sammen med tilbehøret.
Ganske stappa var det tid for desserten. Skulle kanskje valgt noe annet enn ei mektig ostekake… Men ned gikk den 😉 Knallgod den og.
Så ta gjerne turen innom Chops… Du blir ikke skuffet.

Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Karribisk aften i Main Dining Room

Siden vi er på bøljan blå nede i Karibien er det jo ingen vei utenom litt karibisk mat. I hovedrestauranten ombord var det lagt opp til en meny med nettopp karibisk mat.


Til forrett ble det servert Crispy Coconut Shrimp. Deilige sprø reker med litt salat og en chilisaus. Til hovedrett kom de med Jerk-seasoned Pork Chop. Servert med ris og bønner, søte plantains (en slags banan) og jamaicanske dumplings.
Litt tørr kotelett, men fantastiske smaker.
Til dessert ble det en Pineapple Sunshine Cake, en ananaskake med søt kremfrosting. Skikkelig frisk og god.

Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔

Royal Dining i Hovedrestauranten

På Symphony of the seas legger de opp til forskjellige temaer utover seilasen. Dette følges også opp i hovedrestauranten. Denne kvelden var temaet «Dress your finest» og dermed ble det en Royal Menu i restauranten.


Starter med hvitløksgratinerte snegler.
Dette har de virkelig fått til. Sneglene har perfekt konsistens i en smakfull hvitløkssjy med deilig grstinering.
Hovedretten er Maine Lobster Tail. En hummerhale med safranris og sauterte grønnsaker. Har alltid synes hummer er litt oppskrytt. Det var denne og. Litt lite smak og litt gummiaktig.
Desserten var en Baked Alaska. En iskrem inni en kake med flambert marengs. Frisk og god.
Og som alltid er servitørene på hele tiden, rydder vekk og fyller glassene før de går tomme.
Siste kvelden i hovedrestauranten ble det

Fire og en halv av seks burgere
🍔🍔🍔🍔

Izumi Hibachi

Siste kvelden på dette fantastiske skipet fikk jeg besøkt en type restaurant jeg lenge har hatt lyst til. En japansk hibachi 🥢 Izumi Hibachi er en restaurant hvor en kokk står bak en stor stekeplate og gjestene sitter rundt og ser på.


Kokken her var en wannabe japansk chef fra fillipinene som han selv kalte seg. 😂 Navnet var Billy. Det hele startet med ett egg som han lekte seg med før flere egg ble lagt til sammen med litt grønnsaker som han stekte mens han fortalte morsomme historier og sang noe strofer fra kjente sanger som f.eks «Rice Rice Baby» (Vanilla Rice) 😉
Med en veldig smittende latter lekte han rundt med grønnsaker, ris og egg. Dette ble tilslutt servert til hver av oss som satt rundt i en liten bolle.
Så var det proteinene.. Biff, kylling eller scampi. Vi kunne velge en av disse som hovedrett. Jeg valgte scampi, men fikk smake litt av alle tre. 😉
Alt smakte nydelig, og man kjente godt at dette var skikkelige råvarer.
Til dessert ble det en Lava Cake.


Dette var en helt fantastisk opplevelse og en herlig slutt på ei opplevelsesrik uke på bøljan blå.
Kan absolutt anbefale en tur på Hibachi, iallefall om du er på Symphony of the seas 🛳️

Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Fikk du med deg Ferietur til USA del 1? Den kan du lese her.

🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

2 Kommentarer on “Ferietur til USA del 2

  1. Hei.
    Artig å lese dine smaksopplevelser fra Symphony of the seas.
    Vi har reist med den, og med flere av de andre skipene i Royal Carribean.
    Vi startet i 2007, Jewel of the seas, Oslo-Køpenhavn-Oslo.
    Magisk….og så ble vi hekta….på cruise.
    Men, jeg må si, maten var mye, mye bedre før….Høres kanskje litt «klisjéaktig» ut, men det er sant.
    En Beef tenderloin I dag, kontra den som ble servert noen år tilbake…stor forskjell. Det er litt forskjell fra skip til skip, men helheten har dessverre dabbet av..
    Vi tar gjerne bilder av maten for å sammenligne.
    Sant skal sies, det ER GODT, ville bare nevne det. Og som cruisedirektøren pleier å si: Har du ikke lagt på deg minst et par kilo, da har du ikke koset deg!
    Du vil merke stor forskjell hvis du tar en tur med MSC. Da går terningskasten brått ned – og bufférestauranten får mer en kantinefølelse.
    «Følger» deg på din neste reise!
    Med vennlig hilsen
    Annette

  2. Takk for utfyllende kommentar 😉
    Har og hørt at MSC ikke kan sammenlignes med Royal når det gjelder bl.a. mat.
    Så vi får se om det blir Royal neste gang eller kanskje ett av de andre selskapene… Det er jo endel og velge mellom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *