Kjære matelskere!
Her er den: Bloggen på det store internettet.
Her vil jeg fortsette å legge inn mine opplevelser av de forskjellige mathullene jeg besøker .
Håper alle dere vil følge med videre her
På siden finnes en plass dere kan «Bli med på reisen» ved å legge til e-post adressen din Da får du varsel hver gang jeg legger ut en ny anmeldelse.
Jeg vil selvfølgelig fortsatt legge inn litt på disse sosiale mediene…
Men hovedsaken blir å lese på nettsidene mine
Check it out!
PS: Blir glad om du deler bloggen min rundt til andre matelskere
Bon Appetit!
Moksha
Sted: Tønsberg
Fine Indian Cuisine i Tønsberg
Da fikk jeg prøvd en ny restaurant i Tønsberg som driver Fine Dining Cuisine i Tønsberg
Denne har vært i byen ei stund, men har holdt seg skjult for meg helt til i dag. Moksha
Dette er en indisk restaurant med et litt eksklusivt preg.
Lokalene er store og romslige med et åpent kjøkken.
Jeg ble tatt imot og vist til et bord innerst i lokalet, like ved kjøkkenet. 😉
Menyen er ganske like som indiske restauranter flest, men med litt egne navn på rettene.
Og den er på engelsk…
Jeg tenkte at jeg må jo få meg et inntrykk av maten her, så jeg bestilte en Moksha Tandoori Mixed Grill med litt utvalgte retter satt sammen i en. Her var det Chicken Tikka, Seekh kebab, Lamb Tikka, Marta Tikka, Kongereke, Brasil Tikka og Kesari Tikka servert med ris.
På siden et indisk flatbrød som heter Lachha Paratha. Og i glasset en indisk King Fisher 🍺
Som en liten forrett får jeg servert et par Papadums med en grønn dip.
Og som vanlig på indiske mathull tar det ikke lang tid før maten kommer på bordet.
Retten er lekkert dandert på tallerkenen med en ganske stor dæsj med garnityr.
Sausen kom i en liten skål på siden.
De forskjellig kjøttstykkene var møre og saftige og sausen passe sterk som bestilt.
De forskjellige kjøttstykkene virket å være stekt sammen i panna så det var litt vanskelig å skille dem fra hverandre i smak. Men god smak var det.
Flatbrødet var litt smakløst i seg selv, men sammen med litt ris og saus var det veldig godt.
En flott og elegant restaurant med stil.
Du må kunne litt engelsk siden det var det de fleste servitørene kunne.
De virket og litt usikre og urutinerte i jobben sin.
Må nok ta en tur til og bestille en enkel rett for å teste ut litt videre 😉Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔Teateret
Sted: Kristiansand
Gourmet i det gamle teateret
Endelig fikk jeg muligheten til å prøve ut et sted i Kristiansand jeg har hatt lyst til ei stund. Nemlig Teateret. Dette var tidligere Kristiansands store kultur- arena før Kilden ble bygd og tok over. I dag settes det fortsatt opp forestillinger og show her, men i tillegg har de fått en flott restaurant i den tidligere foajeen.
Ble hyggelig tatt imot av servitøren og fikk et bord ved vinduet.
Menyen inneholder mye snadder, både kjøtt, fisk og fugl. De har også en anbefalt tre. retters og denne gangen stoler jeg på kokken og tar hans anbefaling av disse tre rettene:
Scampi, Hjort og Lakris-parfait. 😃
I glasset en ble det en Kronenbourg 1664 Blanc fra fat. 🍺1664 Blanc Lakris- parfait Scampi Dåhjort Forretten ankommer lekkert dandert med marinerte scampi på en grillet focaccia sammen med mangosalsa, wakame og urteolje. Scampien er godt stekt og focacciaen perfekt grillet så du kjenner den krønsjer litt. Sammen med salsaen legger det fra seg en nydelig smak i munnen.
Så var det tid for hjorten. En biff av dåhjort servert med litt grønt, kremert morkelsaus, tyttebærcouli og småpoteter. Biffen var en tanke understekt og hadde innslag av litt seighet. Men smaken var absoult innafor.
Desserten var en Lakris-parfait. Hjemmelaget lakris iskrem med kirsebær og krystallisert hvit sjokolade. Veldig god, men personlig kunne jeg hatt litt mer lakrissmak.
Her merkes det at det er proffe folk som styrer på kjøkkenet som gir en deilig matopplevelse ut på bordet.
Servicen var og utmerket. Ble hele tiden passet på uten at det var påtrengende.
Godt fornøyd utlignet jeg litt med en deilig GT. 🍸
Kan absolutt anbefale en tur her. Deilig mat og kjempegod service.Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Ferietur til USA del 2
Sted: Symphony of the Seas
Deilig cruise- liv i det karibiske hav
Ferietur til USA del 2. Så var tiden kommet for å entre ett av verdens største cruiseskip- Symphony of the Seas.
Et fantastisk skip med alt du kan tenke deg av fasiliteter ombord. Rett og slett en liten flytende by.
Skipet er 361 meter langt, med 18 etasjer og ca 20 restauranter med massevis av deilig mat.
Jeg klarte å komme meg igjennom en del av disse som jeg har skrevet litt om her.
Og skulle du noen gang lure på om du vil ut på cruise… Hiv deg på. Du vil ikke angre.Windjammer
Windjammer er buffet- restauranten som er inkludert for alle gjestene ombord. Vi startet turen lett lunsj her mens vi fortsatt lå til kai i Fort Lauderdale.
Her var det et fantastisk utvalg av hva man måtte ønske både av kald mat, varm mat og desserter 😃
Det finnes mat fra forskjellige deler av verden fordelt på flere stasjoner.
Fikk tatt meg ei lita runde å smakt på en liten del av utvalget.
Siden dette var første dagen ombord var det ganske folksomt, men nok av mat og vi fikk oss et lite bord like ved hovedbuffeten. Betjeningen løp rundt hele tiden og ryddet vekk tallerkner etterhvert som de ble tomme.
Det aller meste smakte kjempegodt, men noe av det var litt i kaldeste laget…
Inkludert av drikkevarer er det noen form for saft/ juice som var noget utvannet for min del. Vi hadde kjøpt oss en refreshment- pakke hvor vi hadde fri tilgang til alt som ikke inneholdt alkohol.
Når vi kom ombord fikk vi et fancy thermoglass som vi kunne fylle i noen brusmaskiner som stod litt forskjellige plasser. Her kunne du velge mellom en drøss av forskjellige Coca Cola- produkter.Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔Wonderland
Noen av restaurantene på Symphony of the seas er ikke inkludert i billettprisen og må bestilles ekstra. Disse må jo og testes ut. Vi bestilte ei pakke med tre av disse inkludert.
Den første på lista har jeg gledet meg masse til å prøve. Wonderland😃
Konseptet er tatt fra Alice i eventyrland og både innredning, besetning og mat får deg absolutt i riktig eventyrstemning.
Vi blir tatt imot av hovmesteren og vist til bordet før en veldig hyggelig servitør kommer og tar drikkebestilling og viser oss menyen. Menyene er et lite eventyr i seg selv. En ramme og en pensel ligger foran oss. Her må vi dyppe penselen i vann og male frem menyen på magisk vis.
Det eneste vi måtte velge var hovedretten og dessert. Forretten var en smak av de fleste på menyen.Uvanlige retter i lange baner
Det tok ikke lang tid før første rett ankommer. Bird’s Nest, Et fuglerede med et par egg med blåmuggost og en mild chilisaus lagt under et lokk fyllt med røyk som servitøren løfter av på eventyrlig vis.
Eggene smakte nydelig med en distinkt røyksmak. Redet kunne og spises 😉 Neste rett var Mad Hatters Purple Potted Shrimp, en kongereke tullet inn i samme materiale som fugleredet, med en nydelig chilisaus å dyppe reka i. Videre ankom det et par Crispy Crab Cones fylt med en avocado mousse og en liten dæsj wasabi i bunn. Nydelig denne og.
Så kom det ei skje med ei reke i saus toppet med rogn. Yummy yum. Neste rett er Decomstructed Caprese med flytende oliven, basilikum og ricotta pulver… Fantastiske smaker. Siste forrett var Citrus Seas Shhhh. Med en tunfisksashimi i en uthult lime toppet med en form for sorbet. Veldig spesielt, men veeeeldig godt.
Til hovedrett valgte jeg Branzino in Crispy Bread. Havabbor med en tamarindemulsion… Wow, sier jeg bare.
Til dessert ble det The World. En ball av peanøttsmør-ganache med salt karamellis og sjokolademousse på innsiden. Servitøren heller varm karamellsaus over den slik at den smelter og faller sammen med innholdet. Helt amazing 😃
For en fantastisk opplevelse. Atmosfære, servitører, mat og ikke minst selveste The Mad Hatter gjorde dette til et uforglemmelig øyeblikk.
Skal du på cruise med Royal, må du få med deg dette. 👍Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Main Dining Room
På denne her lille båden er det en hovedrestaurant som er inkludert i cruiset og tilgjengelig for alle; Main Dining Room. Her er det hvite duker og tøyserviett i fanget som gjelder og man får servert som standard en tre- retters meny.
Daglig blir det gitt en anbefaling fra kokken, men man kan og velge andre retter fra dagens meny. Og er du ekstra sulten er det fullt mulig å få en ekstra rett om ønskelig.
Denne dagen valgte jeg kokkens anbefaling som startet med en Crab Cake til forrett, en New York Striploin til hovedrett og en Key Lime Pie som avslutning.
Og har du noen gang irritert deg over lang ventetid på maten… så slipper du det her.
Etter få minutter ankommer forretten, Crab Cake. Det var første gangen jeg har smakt dette og jeg må si det var grei smak på den. Crispy på utsiden og myk inni. Synes kanskje den manglet litt på krabbesmaken etter min vurdering.
Når gaffelen var lagt ned gikk det ikke lang tid før biffen deiset i bordet. Et fint stykke kjøtt med bakt potet, rømme og litt grøntfor. Biffen var smakfull og mør…
Desserten kom like kjapt som de andre rettene, en frisk Key Lime Pie med masse smak og deilig konsistens.
Et flott måltid med klasse, men skal jeg utsette noe så var det som nevnt litt lite smak av krabbe i forretten. Og rettene kom litt for fort på hverandre slik at man ikke fikk helt den roen man skal ha på en litt finere restaurant.
Ellers var servitørene veldig hyggelige og serviceinnstilt. Fulgte opp hele tiden at man hadde nok drikke i glassene og passet på at vi hadde det bra.Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Chops Grill
Neste spesialrestaurant på ferden var skipet steakhouse, Chops Grill.
En koselig plass som ligger i parkanlegget Central Park.
Lokalet er ganske lite og intimt med en var atmosfære. Vi fikk et bord ved vinduet ut mot parken, og det var akkurat som å sitte en plass på land.Igjen kom det en hyggelig servitør som viste oss menyen med diverse kjøttretter. Jeg hadde fått anbefalt Prime Bone-in Ribeye dagen før av en servitør, så da ble det en slik en til hovedrett med grillet asparges og sautert sopp, en Grilled Black Pepper Bacon til forrett og ei New York Cheesecake til dessert.
I glasset en Blue Moon Belgian White.På bordet ble det satt en kurv med brød. Et løk rød og et pretzelbrød. Knallgodt 😃
Forretten var et stort stykke saftig bacon med en deilig saus over. Artig variant av bacon.
Så kom biffen, et godt stykke på 16 oz/ca 450 g. 🤪 Her fikk vi faktisk servert saus til. En servitør kom med tre sausenebb med bearnaise, rødvinsaus og peppersaus. Jeg tok peppersausen.
Biffen var perfekt stekt og smakte nydelig sammen med tilbehøret.
Ganske stappa var det tid for desserten. Skulle kanskje valgt noe annet enn ei mektig ostekake… Men ned gikk den 😉 Knallgod den og.
Så ta gjerne turen innom Chops… Du blir ikke skuffet.Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Karribisk aften i Main Dining Room
Siden vi er på bøljan blå nede i Karibien er det jo ingen vei utenom litt karibisk mat. I hovedrestauranten ombord var det lagt opp til en meny med nettopp karibisk mat.
Til forrett ble det servert Crispy Coconut Shrimp. Deilige sprø reker med litt salat og en chilisaus. Til hovedrett kom de med Jerk-seasoned Pork Chop. Servert med ris og bønner, søte plantains (en slags banan) og jamaicanske dumplings.
Litt tørr kotelett, men fantastiske smaker.
Til dessert ble det en Pineapple Sunshine Cake, en ananaskake med søt kremfrosting. Skikkelig frisk og god.Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Royal Dining i Hovedrestauranten
På Symphony of the seas legger de opp til forskjellige temaer utover seilasen. Dette følges også opp i hovedrestauranten. Denne kvelden var temaet «Dress your finest» og dermed ble det en Royal Menu i restauranten.
Starter med hvitløksgratinerte snegler.
Dette har de virkelig fått til. Sneglene har perfekt konsistens i en smakfull hvitløkssjy med deilig grstinering.
Hovedretten er Maine Lobster Tail. En hummerhale med safranris og sauterte grønnsaker. Har alltid synes hummer er litt oppskrytt. Det var denne og. Litt lite smak og litt gummiaktig.
Desserten var en Baked Alaska. En iskrem inni en kake med flambert marengs. Frisk og god.
Og som alltid er servitørene på hele tiden, rydder vekk og fyller glassene før de går tomme.
Siste kvelden i hovedrestauranten ble detFire og en halv av seks burgere
🍔🍔🍔🍔Izumi Hibachi
Siste kvelden på dette fantastiske skipet fikk jeg besøkt en type restaurant jeg lenge har hatt lyst til. En japansk hibachi 🥢 Izumi Hibachi er en restaurant hvor en kokk står bak en stor stekeplate og gjestene sitter rundt og ser på.
Kokken her var en wannabe japansk chef fra fillipinene som han selv kalte seg. 😂 Navnet var Billy. Det hele startet med ett egg som han lekte seg med før flere egg ble lagt til sammen med litt grønnsaker som han stekte mens han fortalte morsomme historier og sang noe strofer fra kjente sanger som f.eks «Rice Rice Baby» (Vanilla Rice) 😉
Med en veldig smittende latter lekte han rundt med grønnsaker, ris og egg. Dette ble tilslutt servert til hver av oss som satt rundt i en liten bolle.
Så var det proteinene.. Biff, kylling eller scampi. Vi kunne velge en av disse som hovedrett. Jeg valgte scampi, men fikk smake litt av alle tre. 😉
Alt smakte nydelig, og man kjente godt at dette var skikkelige råvarer.
Til dessert ble det en Lava Cake.Dette var en helt fantastisk opplevelse og en herlig slutt på ei opplevelsesrik uke på bøljan blå.
Kan absolutt anbefale en tur på Hibachi, iallefall om du er på Symphony of the seas 🛳️Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Fikk du med deg Ferietur til USA del 1? Den kan du lese her.
Ferietur til USA del 1
Sted: Hollywood, Florida
Oppsummering fra første del av ferien
Ferietur til USA del 1. Det store landet over Atlanterhavet.
Her er det massevis av ting å foreta seg, blant annet sjekke ut diverse spisesteder 😉
Fordelen med ferie er jo at det blir en del restaurantbesøk, for mat må man jo ha.
Ferien er delt opp i tre deler, så derfor lager jeg et innlegg for hver del.
Første del gikk til Hollywood, Florida, en forlengelse av Fort Lauderdale.Red Velvet Cake
Noe av det første vi gjorde var å sjekke ut det lokale supermarkedet. Publix lå like bortenfor hotellet og hadde et fantastisk utvalg av matvarer og annet… Litt som en forstørret Meny- butikk.
Her fant vi vår første godbit… Red Velvet Cake.
Den tok vi med opp på balkongen og fortærte sammen med et glass Cola mens vi kjente på den deilige, varme Floridalufta.
Smakte godt gjorde den og til å være butikk- kjøpt.Le Tub
For å gjøre oss litt kjent i området tok vi turen mot stranda og Hollywood Beach. Her hadde jeg lest at det skulle finnes en restaurant som er kjent for en av verdens beste burgere.. Så da tok vi turen til Le Tub
Det var som å komme inn på ei gammel skute med trange rom og ganger, skjeve gulv og flere platåer. Virkelig en stilig restaurant hvor deler var utendørs og deler var innendørs uten at man helt kunne se hvor skillet var.
Bestilte signaturburgeren Le Burger. (Forøvrig den eneste burgeren de hadde på menyen) Med tomat, løk, bacon, ost, pickles og jalapeno.
Bestikk, tallerkener og glass er i plast 😉 I glasset ble det en Bud Light…
Det var fullt hus, men servicen var på topp. Tok ikke så altfor lang tid før burgeren var på plass. Er første gang jeg har fått servert en selvbyggerburger 🍔Så her var det bare å sette sammen og digge inn.
Vel… Synes kanskje ikke denne fortjener en plass oppi skyene… Den var ganske så tørr og litt overstekt. Men smakte som en burger. Gav beskjed til servitøren om hva jeg synes og han beklaget veldig og skyldte på at det var mye folk og litt overstresset kjøkken.
Alt i alt en fin opplevelse med atmosfæren på stedet, men manglet litt på matenTre og en halv av seks burgere
🍔🍔🍔Angus Steak House
Ett av målene med vår lille tur til det store landet «over there», var å finne en stor saftig biff… 🥩
I Hollywood Boulevard fant jeg Angus Steak House.
En argentinsk restaurant med hyggelig atmosfære og trivelige servitører.Vi fikk et bord på utsiden av restauranten hvor vi kunne sitte å kikke på et myldrende liv av folk og biler i gata.
Menyen var velfylt med masse snadder, men jeg valgte meg et skikkelig stykke med kjøtt, en Ribeye Steak på rundt 400 gram (14 oz) 😃 med litt fries på siden. Her er det kjøtt som gjelder, så saus… Det er ikke med.
I glasset ble det en Budweiser 🍺Et stort stykke kjøtt kom deisende ned på bordet sammen med litt fries og en liten dæsj salat.
Tok meg en test for å sjekke stekegraden… Perfekt medium stekt 👍 Og smaken… Jepp Jepp 😃 saftig, mør og smakfull. Er nok noe av det beste jeg har smakt av biff på lenge.
Etter å ha fortært nesten en halvkilo kjøtt må jeg si at jeg kjente det godt i magen ja… 😉
Dessert ble det ikke plass til i dag.
Full pottSeks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Siste matstopp før vi går ombord på Symphony og the Seas er en liten frokost på The Melbean Coffee Shop som lå i forbindelse med hotellet vårt.
Ikke det beste utvalget, men jeg fikk meg et par vafler med smør og sirup.
Helt greit for en start på dagen.Royal Corner
Sted: Kristiansand
Middelhavsmat i Kvadraturen
Midt i Julestria tar vi en tur for å spise noe annet enn julemat.
Nå fikk jeg endelig summa meg til å teste ut et litt spennende mathull som ligger oppi Dronningensgate.
Royal Corner har en hyggelig atmosfære når du kommer inn i lokalet med en bardisk og flere bord i krinker og kroker.
Vi fikk oss et bord lengst inn lokalet i et lite avlukke for oss selv.
Når menyene kom ble vi fort oppmerksomme på at lyset var litt i dunkleste laget. Noen av oss måtte til og med opp med lommelykta for å kunne lese den minste skriften 😂
Vi fikk bestilt oss noe drikke av servitøren som gjorde oppmerksom på at han hadde første dagen på jobb i dag. Var ikke helt stødig på drikkemenyen, men alle fikk tilslutt det vi hadde bestilt.
Matmenyen har et godt utvalg av retter som lett kjennetegnes med middelhavets delikatesser.Jeg bestilte meg en lammeskank med en alkoholfri Weihenstephaner på siden.
Lammeskanken var braissert og servert med potetmos, gulrøtter, chili og rødvinssaus.
Tilberedningstiden var helt innafor, og ikke lenge etter bestilling kom maten på bordet.
Skanken var flott dandert på en seng av potetmos og med rikelig saus rundt.
Synsinntrykket ble litt dårlig grunnet den dunkle belysningen. Hele retten så litt grå ut.
Kjøttet falt fint av beinet som forventet. Var en tanke seigt, men godt innafor. Smakene sammen med mosen var helt greie. Ikke noe WOW…Når vi var ferdige kom servitøren og ryddet av og lurte på om vi ville ha noe kaffe eller dessert.
Men så dukket han opp et par ganger til og lurte på om vi ville betale eller ha noe mer, akkurat som om de vill ha oss ut. Men vi satt litt til vi før vi betalte og takket for oss.En helt midt på treet opplevelse ble dette. De har nok litt å gjøre med servitøropplæring og lyssetting 😉
Royal Corner får
tre av seks burgere
🍔🍔🍔Sjøhuset
Sted: Kristiansand
Julematsesongen er i gang 🎅
Desember er kommet og det er starten for inntakelse av diverse kulinariske juleretter.
Første på lista denne jula er Lutefisk på Sjøhuset nederst i Markens.
Restauranten har vært her i mange år og har en flott maritim atmosfære. En flott plass i Sørlandssommeren, men og koselig i vintermånedene.
Restauranten var stappfull av julebordsgjester med høy stemning og høyt lydnivå. Men nå er det jo sånn det er på denne tiden, så det må vi bare ta med et smil.
Vi ble vist til et bord på «brygga» og fikk utdelt julemenyen.
Her var det massevis av godsaker, men jeg hadde vel egentlig bestemt meg på forhånd for en porsjon Lutefisk.Overraskende kort tid etter bestillingen kom maten. Først ble bordet fylt med deilig tilbehør. Her var det poteter, ertestuing, bacon i smør, brunost, lefse, flatbrød, sirup, Dijon sennep, grov sennep og tørr sennep.
Så ankom tallerkenen med to flotte stykker med fast og fin fisk.Så var det bare å fylle tallerkenen med tilbehør og begynne å hogge inn.
Alle smakene var akkurat som de skulle. Fisken var litt salt, men ellers god på smak slik en skikkelig lutefisk skal være.Kan absolutt anbefale å ta en tur innom Sjøhuset for en deilig lutefiskmiddag.
Sjøhuset får en sterk julefemmer
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Fillingstation
Sted: Vigeland på Vennesla
Matvogn med sjel
På Vigeland oppe med Vennesla dukket det plutselig opp ei svart matvogn litt gjemt inni en krok.
Fillingstation heter den og drives selvfølgelig av Stasjonsmesteren.
Her har de et utvalg av burgere, fries og mexicansk med mer…
Ble møtt i luka av Stasjonsmesteren som er virkelig en serviceminded, hyggelig kar dedikert på å lage skikkelig digg mat.
Jeg bestilte meg en Kjesken Venndøl sammen med Dirty Fries. Ett kvarters tid senere var maten klar og maten var på vei hjem med meg.
Vel hjemme pakket jeg ut en avlang pakke som jeg først trodde var en wrap… Trodde ikke det var det jeg bestilte. Men når jeg pakket ut var det et avlangt briochebrød stappet med burger, cheddar,
egenlagd F-dressing, løk, salat og mais.
Fantastiske deilige smaker.
Dirty Friesen var det heller ikke noe å si på. Tynne fries toppa med cheddarsaus, Crème frache, vårløk og bacon.
Dette blir blir absolutt ei vogn man kommer til å teste flere retter av. Gleder meg allerede 😉Fillingstation går rett til topps med
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Mercado
Sted: Kristiansand
Middelhavet i Kvadraturen
Nokså langt fra det virkelige Middelhavet ligger Mercado, midt i Markens i Kristiansand.
Dette er en restaurant som har tatt for seg retter fra Spania, Italia med da tilhørende pizza, pasta og tapas.
Vi tok turen en kald augustdag for å teste ut denne spennende plassen.
Kommer inn i en fin atmosfære, dog litt for kaldt lokale… Ikke helt Middelhavet der altså.
Menyen er velfylt med et godt utvalg av retter som nevnt over.Jeg valgte å teste ut litt tapas denne gangen.
For 320 kroner får man en rett kalt Gran Tabla de Tapas inneholdende scampi, marinert paprika, trøffelsalami, parmaskinke, kyllingvinger, oliven og ailoi.Siden vi kom på et tidspunkt hvor det var lite folk, tok det ikke lang tid før maten sto på bordet… Men jeg følte at jeg manglet noe. Pleier det ikke å være med litt brød til en slik rett. Det var det ikke, så jeg måtte bestille det i tillegg. Så da måtte jeg ut med 59 kroner til for Great Garlic Breadsticks.
Fjøla med tapas så litt stusselig ut, men smakene var knallgode. Sammen med brødet som kom etterhvert, ble jeg akkurat passe mett.
Så det ble nok litt sånn been there, done that!Mercado får
tre av seks burgere
🍔🍔🍔Zum Schwedenkönig
Sted: Gadebusch, Tyskland
Endelig en Schnitzel
Når man tar seg en tur til Tyskland er det en rett som jeg alltid må ha med meg: Schnitzel.
Denne gangen viste det seg å være litt vanskelig.
I den lille byen, Gadebusch, er det ikke så himla mange spisesteder å velge mellom. De som var der hadde likegodt stengt store deler av døgnet.
Men en dag hadde de åpnet på restauranten Zum Schwdenkönig. Restauranten ligger i et gammelt bindeverkshus fra langt tilbake. Og om du stusser på at navnet har noe svensk i seg, så er det fordi Gadebusch ei gang i tiden var sentral i den store nordiske krigen på 1700- tallet. (Det kan du lese mer om her)Vel inne i restaurant fikk vi et bord i bakhagen. På en varm og god sommerdag var det helt topp.
På menyen er det et godt utvalg av tyske retter for enhver smak… Men jeg skal ha Schnitzel!
Og det hadde de i flere varianter.
Jeg valgte en Jägerschnitzel med salat og pommes, og selvfølgelig en forfriskende Erdinger på siden.Etter litt tid kom salaten med en kraftig svær chilli liggende på topp, før schnitzelen og pommesen ankom bordet.
Salaten var frisk og fin. Chillien var heldigvis ikke av den sterkeste typen, men søt og fin i smaken.
Også var det schnitzelen da… Jeg ble ikke skuffet. Et stooort stykke kjøtt med en skvett soppstuing, akkurat slik en Jägerschnitzelen skal være.
Jepp, misjonen var utført. Jeg fikk meg en Schnitzel.
Så om du er nedover i Tyskland og tilfeldigvis er i Gadebusch, og er heldig at restauranten er åpen… Ta deg en tur innom Zum SchwedenkönigZum Schwedenkönig gir jeg
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔